WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A4 Avant 1.8 TFSI quattro 160PK
Bouwjaar 09-2008 - 03-2012

ABS sensoren AUDI A4 Avant (8K5, B8) 1.8 TFSI quattro

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

achterzijde
Wij checken of dit past
Past op uw AUDI A4 Avant
Deze past mogelijk niet op uw auto
Via de kentekencheck hebben we uitgezocht wat op je auto past.
Wij denken dat dit onderdeel niet past.
Populaire keuze
Originele kwaliteitArtikelnr: 30574
Op voorraad, morgen gratis in huis!
achterzijde, links of rechtsachterzijde, links of rechts
Wat is originele kwaliteit?
Standaard op uw auto
Normaal gebruik
Zelfde als in uw garage
12 maanden garantie
Beste prijs/kwaliteit
58% Korting
23,76
56,58
incl. BTW
Prijs per stuk
Meer informatie

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Lucht en interieur filters worden bij een onderhoudsbeurt vervangen. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu.

APK-afkeur van ABS-sensor

Elke AUDI A4 Avant (8K5, B8) 1.8 TFSI quattro heeft een eigen VIN-nummer. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 15 jaar geleden. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A4 Avant (8K5, B8)

De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 20 jaar enorm geweest. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe.