WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A6 2.7 TDI 190PK
Bouwjaar 10-2008 - 03-2011

ABS sensoren AUDI A6 (4F2, C6) 2.7 TDI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A6 (4F2, C6) 2.7 TDI

Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Wanneer u in de buurt van Ermelo woont kunt u het pakket ophalen, uiteraard versturen wij de producten door heel Nederland. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw AUDI A6 (4F2, C6). Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de AUDI dealer of de onderdelen passen op uw auto. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager.