WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A6 2.8 FSI 190PK
Bouwjaar 10-2008 - 03-2011

ABS sensoren AUDI A6 (4F2, C6) 2.8 FSI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de AUDI A6 (4F2, C6) 2.8 FSI dealer of de onderdelen passen op uw auto. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Een RDW keuring is verplicht bij een geimporteerde auto. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LINCOLNLEXUSISUZULADAOLDSMOBILEPONTIAC.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A6 (4F2, C6)

Bij alle producten bevind zich een handige handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.