WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A6 2.8 FSI 220PK
Bouwjaar 10-2008 - 03-2011

ABS sensoren AUDI A6 (4F2, C6) 2.8 FSI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

achterzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij leveren onderdelen van de merken ABS, Brembo en Brakemax Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten.

APK-afkeur van ABS-sensor

Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw AUDI A6 (4F2, C6) 2.8 FSI. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A6 (4F2, C6)

De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Het is fijn en voordelig om het onderdeel online te bestellen. Wij controleren altijd bij de AUDI dealer of de onderdelen passen op uw auto. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken.