WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A6 2.8 FSI quattro 220PK
Bouwjaar 10-2008 - 03-2011

ABS sensoren AUDI A6 (4F2, C6) 2.8 FSI quattro

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

achterzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de AUDI A6 (4F2, C6) 2.8 FSI quattro dealer of de onderdelen passen op uw auto. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. De auto onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A6 (4F2, C6)

Vandaag besteld, morgen bij u in huis. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Bij alle producten bevind zich een handige handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden.