100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A6 3.0 TDI quattro 240PK
Bouwjaar 10-2008 - 03-2011

ABS sensoren AUDI A6 (4F2, C6) 3.0 TDI quattro

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A6 (4F2, C6) 3.0 TDI quattro

Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg. De airco van het voertuig zorgt voor een koele temperatuur. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Wij controleren altijd bij de AUDI A6 (4F2, C6) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar. Je kunt bij ons betalen via overboeking en Creditcard

APK-afkeur van ABS-sensor

Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Wilt u aankoop bewerken? Neem dan telefonisch contact met ons op. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw AUDI, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: INFINITIBMWOPEL.