WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI QUATTRO 2.1 Turbo quattro 162PK
Bouwjaar 02-1982 - 07-1989

ABS sensoren AUDI QUATTRO (85) 2.1 Turbo quattro

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis tube keramisch vet en spuitbus remreiniger. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor.

APK-afkeur van ABS-sensor

Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie. Houdt u altijd rekening met feestdagen, zondagen en weekend. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw AUDI QUATTRO (85) 2.1 Turbo quattro komen.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI QUATTRO (85)

Elke AUDI heeft een eigen VIN-nummer. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor.