100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI R8 Spyder 5.2 FSI quattro 620 PK
Bouwjaar 09.2018 - tot heden

ABS sensoren AUDI R8 Spyder (4S9, 4SR) 5.2 FSI quattro

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: INFINITIJEEPLAND ROVERSSANGYONGSEAT. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Een auto is nog steeds het veiligste vervoermiddel. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Invoeren van auto's uit andere landen dan dan Nederland komt steeds vaker voor. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI R8 Spyder (4S9, 4SR) 5.2 FSI quattro

De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.