ABS sensoren CHEVROLET

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

ABS-sensoren in het wiellager

Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw CHEVROLET komen.

De werking van een ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto.

Vieze ABS-sensoren op uw auto

Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Ons team van specialisten zit voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste rem onderdelen. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden.

Bekijk ook alle chevrolet abs sensoren op RemOnderdelen.nl