100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: CHEVROLET
Gekozen auto:CHEVROLET LUMINA Coupé 3.4 213PK
Bouwjaar 01-1991 - 09-1994

ABS sensoren CHEVROLET LUMINA Coupé 3.4

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. Er zijn meer dan 31.000 artikelen die wij aanbieden. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor.

Vieze ABS-sensoren op uw CHEVROLET LUMINA Coupé 3.4

Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto. Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg.

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de CHEVROLET LUMINA Coupé dealer of de onderdelen passen op uw auto. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw CHEVROLET, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.