100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: CHEVROLET
Gekozen auto:CHEVROLET NOVA Coupé 4.1 111PK
Bouwjaar 10-1973 - 09-1980

ABS sensoren CHEVROLET NOVA Coupé 4.1

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw CHEVROLET NOVA Coupé 4.1 past. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: ROVERNISSANFERRARI. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.

Vieze ABS-sensoren op uw CHEVROLET NOVA Coupé

Een RDW keuring is verplicht bij een import auto. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw CHEVROLET komen. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Je kunt bij ons betalen via AfterPay, overboeking, iDeal en MisterCash