WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: CITROEN
Gekozen auto:CITROEN AX Electric 38PK
Bouwjaar 11-1996 - 04-1997

ABS sensoren CITROEN AX (ZA-_) Electric

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. Inmiddels hebben wij al meer dan 14.000 positieve reviews ontvangen. Invoeren van auto's uit andere landen dan dan Nederland komt steeds vaker voor.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de CITROEN AX (ZA-_) Electric dealer of de onderdelen passen op uw auto. Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. Elke CITROEN AX (ZA-_) heeft een eigen VIN-nummer. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn.

Vieze ABS-sensoren op uw CITROEN

De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De auto-onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch.