100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: CITROEN
Gekozen auto:CITROEN BX Break 1.4 71PK
Bouwjaar 01-1987 - 01-1992

ABS sensoren CITROEN BX Break (XB-_) 1.4

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto.

Vieze ABS-sensoren op uw CITROEN BX Break (XB-_) 1.4

Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw CITROEN BX Break (XB-_) komen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Je kunt bij ons betalen via iDeal, overboeking en AfterPay Elke CITROEN heeft een eigen VIN-nummer. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor.