WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: CITROEN
Gekozen auto:CITROEN BX Break 1.9 D 71PK
Bouwjaar 01-1987 - 01-1992

ABS sensoren CITROEN BX Break (XB-_) 1.9 D

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Via uw kenteken voorzien wij u van het het juiste onderdeel. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf.

Vieze ABS-sensoren op uw CITROEN BX Break (XB-_) 1.9 D

De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw CITROEN BX Break (XB-_) komen. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341 267 637 Elke CITROEN heeft een eigen VIN-nummer. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen.