WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: CITROEN
Gekozen auto:CITROEN C15 Stationwagen 1.4 67PK
Bouwjaar 05-1987 - 09-1992

ABS sensoren CITROEN C15 Stationwagen 1.4

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw CITROEN C15 Stationwagen 1.4 komen. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden.

Vieze ABS-sensoren op uw CITROEN C15 Stationwagen

De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor.

APK-afkeur van ABS-sensor

Vandaag besteld, morgen bij u in huis. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de auto dealer. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: OPELFIATMASERATIHYUNDAI. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck.