100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: CITROEN
Gekozen auto:CITROEN C15 Stationwagen 1.8 D 60PK
Bouwjaar 04-1987 - 08-2000

ABS sensoren CITROEN C15 Stationwagen 1.8 D

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw CITROEN C15 Stationwagen 1.8 D komen. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw CITROEN C15 Stationwagen past. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 20 jaar enorm geweest. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager.

Vieze ABS-sensoren op uw CITROEN

Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting. Er zijn meer dan 30.000 artikelen die wij aanbieden. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. De elektronische onderdelen in de huidige auto geeft veel storingen. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.