100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: CITROEN
Gekozen auto:CITROEN C25 Open laadbak/ Chassis 1.9 DT 82PK
Bouwjaar 10-1991 - 01-1994

ABS sensoren CITROEN C25 Open laadbak/ Chassis (280_, 290_) 1.9 DT

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Wij controleren altijd bij de CITROEN C25 Open laadbak/ Chassis (280_, 290_) 1.9 DT dealer of de onderdelen passen op uw auto. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise.

Vieze ABS-sensoren op uw CITROEN C25 Open laadbak/ Chassis (280_, 290_)

De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons op locatie. Houdt u altijd rekening met zondagen en weekend. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw CITROEN komen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. Carbon is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.