WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: CITROEN
Gekozen auto:CITROEN ZX 1.6 90PK
Bouwjaar 07-1994 - 10-1997

ABS sensoren CITROEN ZX (N2) 1.6

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw CITROEN ZX (N2) 1.6 past.

Vieze ABS-sensoren op uw CITROEN ZX (N2)

De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw CITROEN, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Wanneer u in de buurt van Ermelo woont kunt u het pakket ophalen, uiteraard versturen wij de producten door heel Nederland. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen.