ABS sensoren DAF

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Vieze ABS-sensoren op uw DAF

Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw rem onderdelen. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past.

ABS-sensoren in het wiellager

Waterpomp zorgt voor de afkoeling van de motor. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen.

De werking van een ABS-sensor

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt.