WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: DODGE
Gekozen auto:DODGE DAKOTA 5.9 250PK
Bouwjaar 10-2000 - 09-2003

ABS sensoren DODGE DAKOTA 5.9

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vieze ABS-sensoren op uw DODGE DAKOTA 5.9

De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. U besteld bij AutoOnderdelenExpert.nl altijd het product dat u ook echt nodig heeft, dit komt door onze uitgebreide handmatige controlere die wij bij elke order uitvoeren. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Via onze partners is het mogelijk om het onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto.

APK-afkeur van ABS-sensor

Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: VAUXHALLMGAUDISUZUKISUBARU. Voertuigen worden steeds veiliger gemaakt. Wij controleren altijd bij de DODGE DAKOTA dealer of de onderdelen passen op uw auto. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw DODGE.