WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: DODGE
Gekozen auto:DODGE RAM 1500 Pick-up 5.2 234PK
Bouwjaar 01-1993 - 09-2001

ABS sensoren DODGE RAM 1500 Pick-up (BE, BR) 5.2

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij verkopen auto-onderdelen met kortingen tot 65%. Je kunt bij ons betalen via iDeal en Creditcard Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een overzichtelijke website. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 10 jaar geleden. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp.

Vieze ABS-sensoren op uw DODGE RAM 1500 Pick-up (BE, BR) 5.2

Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw DODGE RAM 1500 Pick-up (BE, BR), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.