ABS sensoren FERRARI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

ABS-sensoren in het wiellager

De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. De airco van het voertuig zorgt voor een koude temperatuur. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen.

Vieze ABS-sensoren op uw FERRARI

De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.

De werking van een ABS-sensor

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.