ABS sensoren FORD

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

De werking van een ABS-sensor

Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw FORD. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij werken met de volgende toeleveranciers: Zimmermann, Lucas, Textar, TRW, Bendix, Jurid, ABS, Bosch en Rofren Wilt u aankoop bewerken? Neem dan telefonisch contact met ons op. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Wij verkopen auto onderdelen met kortingen tot 65%.

Vieze ABS-sensoren op uw auto

Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp.