WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: FORD
Gekozen auto:FORD RANGER 3.0 D 4x4 163PK
Bouwjaar 01-2005 - 06-2012

ABS sensoren FORD RANGER (ET) 3.0 D 4x4

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw FORD RANGER (ET) 3.0 D 4x4. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw FORD RANGER (ET), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze nieuwe coating is niet belastend voor het milieu. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Bij alle producten bevind zich een duidelijke handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto. In ons magazijn heeft AutoOnderdelenExpert.nl meer dan 21.000 producten op voorraad liggen.

Vieze ABS-sensoren op uw FORD

Een auto is nog steeds het snelste vervoermiddel. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor.