WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: HONDA
Gekozen auto:HONDA CIVIC IV Sedan 1.2 56PK
Bouwjaar 01-1988 - 12-1991

ABS sensoren HONDA CIVIC IV Sedan (ED) 1.2

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DODGESKODABMWVOLVO. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik.

APK-afkeur van ABS-sensor

Lucht en interieur filters worden bij een grote beurt vervangen. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen.

Vieze ABS-sensoren op uw HONDA CIVIC IV Sedan (ED) 1.2

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw HONDA CIVIC IV Sedan (ED). Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden.