WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: HYUNDAI
Gekozen auto:HYUNDAI COUPE 2.0 136PK
Bouwjaar 08-2001 - 08-2009

ABS sensoren HYUNDAI COUPE (GK) 2.0

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt.

Vieze ABS-sensoren op uw HYUNDAI COUPE (GK) 2.0

De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 15 jaar enorm geweest. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw HYUNDAI COUPE (GK), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Het rendement uit de brandstof motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren.