WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: HYUNDAI
Gekozen auto:HYUNDAI i30 Stationwagen 1.6 CRDi 90PK
Bouwjaar 02-2008 - 06-2012

ABS sensoren HYUNDAI i30 Stationwagen (FD) 1.6 CRDi

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw HYUNDAI i30 Stationwagen (FD) 1.6 CRDi

Invoeren van auto's uit Duitsland komt steeds vaker voor. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw HYUNDAI i30 Stationwagen (FD) komen. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor.

APK-afkeur van ABS-sensor

Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een overzichtelijke website. Een auto uit Rusland heeft vele kilometers op slechte wegen gemaakt.. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.