ABS sensoren KIA

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

ABS-sensoren in het wiellager

Wij controleren altijd bij de KIA dealer of de onderdelen passen op uw auto. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw auto onderdelen. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen.

Vieze ABS-sensoren op uw auto

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Wij werken met de volgende toeleveranciers: ABS, Bendix, Rofren, Pagid, Textar, ATE, Lucas, TRW en Zimmermann Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw order? Deze mailen wij naar uw e-mailadres. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.

De werking van een ABS-sensor

Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. U besteld bij RemOnderdelen.nl altijd het product dat u ook echt nodig heeft, dit komt door onze uitgebreide handmatige controlere die wij bij elke order uitvoeren. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden.

Bekijk ook alle kia abs sensoren op RemOnderdelen.nl