WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: KIA
Gekozen auto:KIA CARNIVAL / GRAND CARNIVAL III 3.8 265PK
Bouwjaar 09-2005 - heden

ABS sensoren KIA CARNIVAL / GRAND CARNIVAL III (VQ) 3.8

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DAEWOOSKODAAUDISEAT.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Onze aangesloten garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. Wij controleren altijd bij de KIA CARNIVAL / GRAND CARNIVAL III (VQ) 3.8 dealer of de onderdelen passen op uw auto. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Je kunt bij ons betalen via PayPal, AfterPay en Creditcard

Vieze ABS-sensoren op uw KIA CARNIVAL / GRAND CARNIVAL III (VQ)

De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Onze pakketten worden geleverd door zowel PostNL als PDP. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de EU. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager.