100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: KIA
Gekozen auto:KIA SORENTO I 2.5 CRDi 178PK
Bouwjaar 09-2006 - heden

ABS sensoren KIA SORENTO I (JC) 2.5 CRDi

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Koelvloeistof loopt door de slangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Waterpomp zorgt voor de afkoeling van de motor. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor.

Vieze ABS-sensoren op uw KIA SORENTO I (JC) 2.5 CRDi

Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger.

APK-afkeur van ABS-sensor

Onze pakketten worden geleverd door zowel PostNL als PDP. Wij controleren altijd bij de KIA SORENTO I (JC) dealer of de onderdelen passen op uw auto. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp.