ABS sensoren LADA

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

De werking van een ABS-sensor

De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. De electronica in de huidige auto geeft veel storingen. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Onze pakketten worden geleverd door zowel PostNL als PDP.

Vieze ABS-sensoren op uw LADA

Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.

ABS-sensoren in het wiellager

Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past.

Bekijk ook alle lada abs sensoren op RemOnderdelen.nl