WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: LDV
Gekozen auto:LDV CONVOY Bus 2.5 D 75PK
Bouwjaar 10-1997 - 04-2009

ABS sensoren LDV CONVOY Bus 2.5 D

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw auto-onderdelen.

Vieze ABS-sensoren op uw LDV CONVOY Bus 2.5 D

Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de LDV CONVOY Bus dealer of de onderdelen passen op uw auto. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.