ABS sensoren LOTUS

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

ABS-sensoren in het wiellager

Elke LOTUS heeft een eigen VIN-nummer. In ons magazijn heeft RemOnderdelen.nl meer dan 20.000 producten op voorraad liggen. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Onze garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto.

De werking van een ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch.

Vieze ABS-sensoren op uw auto

Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Energie verbruik is een hot item in de auto industrie. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen.