100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: LOTUS
Gekozen auto:LOTUS ESPRIT S4 2.2 231PK
Bouwjaar 09-1990 - 12-1991

ABS sensoren LOTUS ESPRIT S4 (082) 2.2

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vieze ABS-sensoren op uw LOTUS ESPRIT S4 (082) 2.2

Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Wij hanteren lage verzendkosten van 7,95 euro per bestelling. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan vijftien jaar geleden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Elke LOTUS ESPRIT S4 (082) heeft een eigen VIN-nummer. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw producten? Deze mailen wij naar uw e-mailadres. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Wij controleren altijd bij de LOTUS dealer of de onderdelen passen op uw auto. Wij doen niet moeilijk over het ruilen van producten, bij ons kunt u tot 100 dagen na bestellen retouren. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.