WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: LOTUS
Gekozen auto:LOTUS ESPRIT S4 2.2 300PK
Bouwjaar 05-1993 - 07-1996

ABS sensoren LOTUS ESPRIT S4 (082) 2.2

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Elke LOTUS ESPRIT S4 (082) 2.2 heeft een eigen VIN-nummer. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.

Vieze ABS-sensoren op uw LOTUS ESPRIT S4 (082)

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw LOTUS, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Onze pakketten worden geleverd door zowel PostNL als PDP. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00.