WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: LOTUS
Gekozen auto:LOTUS ESPRIT S4 2.2 302PK
Bouwjaar 11-1994 - 07-1996

ABS sensoren LOTUS ESPRIT S4 (082) 2.2

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Invoeren van auto's uit het buitenland komt steeds vaker voor. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: PLYMOUTHCITROENFERRARINISSANAUDI.

APK-afkeur van ABS-sensor

Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar.

Vieze ABS-sensoren op uw LOTUS ESPRIT S4 (082) 2.2

Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Wij controleren altijd bij de LOTUS ESPRIT S4 (082) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto.