ABS sensoren MASERATI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Vieze ABS-sensoren op uw MASERATI

Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}.

De werking van een ABS-sensor

Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Via uw kenteken voorzien wij u van het het passende onderdeel.

ABS-sensoren in het wiellager

Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Aluminium velgen worden steeds vaker gemonteerd. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit.