WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: MAZDA
Gekozen auto:MAZDA 6 Stationwagen 2.0 MZR 147PK
Bouwjaar 12-2007 - 07-2013

ABS sensoren MAZDA 6 Stationwagen (GH) 2.0 MZR

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Elke MAZDA 6 Stationwagen (GH) 2.0 MZR heeft een eigen VIN-nummer. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LDVINFINITIJEEPTOYOTABMW.

Vieze ABS-sensoren op uw MAZDA 6 Stationwagen (GH)

Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw MAZDA, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De elektronische onderdelen in de huidige auto geeft veel storingen. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. Een auto is nog steeds het snelste vervoermiddel.