100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: MAZDA
Gekozen auto:MAZDA TRIBUTE 2.3 Vierwielaandrijving 148PK
Bouwjaar 07-2006 - 05-2008

ABS sensoren MAZDA TRIBUTE (EP) 2.3 Vierwielaandrijving

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DODGEISUZUPEUGEOTCHRYSLERSUZUKI. Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto.

Vieze ABS-sensoren op uw MAZDA TRIBUTE (EP) 2.3 Vierwielaandrijving

Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw MAZDA TRIBUTE (EP) past. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug!

APK-afkeur van ABS-sensor

Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe glijbussen, nieuwe veren, nieuwe rubberdelen, nieuwe pistons en nieuw handremmechanisme. Het is makkelijk en voordelig om het onderdeel online te bestellen. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger.