WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: MERCEDES-BENZ
Gekozen auto:MERCEDES-BENZ GLK-KLASSE (X204) 280 4-matic 231PK
Bouwjaar 06-2008 - 06-2009

ABS sensoren MERCEDES-BENZ GLK-KLASSE (X204) 280 4-matic

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw MERCEDES-BENZ GLK-KLASSE (X204) 280 4-matic. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Lucht en interieur filters worden bij een beurt vervangen.

Vieze ABS-sensoren op uw MERCEDES-BENZ GLK-KLASSE (X204)

Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Invoeren van auto's uit andere landen dan dan Nederland komt steeds vaker voor. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Via uw kenteken voorzien wij u van het het passende onderdeel.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw MERCEDES-BENZ, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.