ABS sensoren MINI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

ABS-sensoren in het wiellager

Wij controleren altijd bij de MINI dealer of de onderdelen passen op uw auto. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen.

De werking van een ABS-sensor

Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Via onze partners is het mogelijk om het auto-onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto. Een auto uit buiten de EU heeft vele kilometers op slechte wegen gemaakt..

Vieze ABS-sensoren op uw auto

Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden.

Bekijk ook alle mini abs sensoren op RemOnderdelen.nl