WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: MITSUBISHI
Gekozen auto:MITSUBISHI L 200 / TRITON 2.5 DiD 136PK
Bouwjaar 11-2005 - 12-2015

ABS sensoren MITSUBISHI L 200 / TRITON (KA_T, KB_T) 2.5 DiD

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Het rendement uit de benzine motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. De airco van het voertuig zorgt voor een constante temperatuur.

APK-afkeur van ABS-sensor

De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.

Vieze ABS-sensoren op uw MITSUBISHI L 200 / TRITON (KA_T, KB_T) 2.5 DiD

De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen.