100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: MITSUBISHI
Gekozen auto:MITSUBISHI MIRAGE Hatchback 1.6 114PK
Bouwjaar 09-1999 - 07-2003

ABS sensoren MITSUBISHI MIRAGE Hatchback (CJ_A) 1.6

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de MITSUBISHI MIRAGE Hatchback (CJ_A) 1.6 dealer of de onderdelen passen op uw auto. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd.

APK-afkeur van ABS-sensor

Een auto is nog steeds het snelste vervoermiddel. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil.

Vieze ABS-sensoren op uw MITSUBISHI MIRAGE Hatchback (CJ_A)

De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: MITSUBISHISSANGYONGSAAB. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger.