ABS sensoren NISSAN

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

ABS-sensoren in het wiellager

Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw NISSAN past.

De werking van een ABS-sensor

De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de auto dealer. Wanneer u bij ons betaald via AfterPay dan krijgt u later pas de factuur. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole.

Vieze ABS-sensoren op uw auto

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Er zijn meer dan 30.000 artikelen die wij aanbieden. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen.

Bekijk ook alle nissan abs sensoren op RemOnderdelen.nl