WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: NISSAN
Gekozen auto:NISSAN BLUEBIRD 2.0 TD 84PK
Bouwjaar 11-1983 - 12-1985

ABS sensoren NISSAN BLUEBIRD (U11) 2.0 TD

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen.

Vieze ABS-sensoren op uw NISSAN BLUEBIRD (U11) 2.0 TD

Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw NISSAN BLUEBIRD (U11).

APK-afkeur van ABS-sensor

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.