WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: NISSAN
Gekozen auto:NISSAN PATROL GR V Wagon 2.8 TDiC 131PK
Bouwjaar 10-1997 - 02-2000

ABS sensoren NISSAN PATROL GR V Wagon (Y61) 2.8 TDiC

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw NISSAN PATROL GR V Wagon (Y61) 2.8 TDiC

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw NISSAN PATROL GR V Wagon (Y61) past. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Wanneer u bij ons betaald via AfterPay dan krijgt u later pas de factuur. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Invoeren van auto's uit Duitsland komt steeds vaker voor. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: PLYMOUTHDAIMLERSMARTMITSUBISHI. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden.