100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: NISSAN
Gekozen auto:NISSAN SUNNY III 1.6 111PK
Bouwjaar 08-1990 - 10-1994

ABS sensoren NISSAN SUNNY III (N14) 1.6

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw NISSAN SUNNY III (N14) 1.6 komen. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw rem onderdelen. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck.

Vieze ABS-sensoren op uw NISSAN SUNNY III (N14)

Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DACIATOYOTAPLYMOUTH.