WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: NISSAN
Gekozen auto:NISSAN TRADE Bestelwagen 3.0 TDiC 106PK
Bouwjaar 06-1996 - 10-2001

ABS sensoren NISSAN TRADE Bestelwagen 3.0 TDiC

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.

Vieze ABS-sensoren op uw NISSAN TRADE Bestelwagen 3.0 TDiC

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw NISSAN TRADE Bestelwagen, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw NISSAN komen. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil.

APK-afkeur van ABS-sensor

Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. In ons magazijn heeft AutoOnderdelenExpert.nl meer dan 21.000 producten op voorraad liggen. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor.