100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: OPEL
Gekozen auto:OPEL ADAM 1.4 LPG 87PK
Bouwjaar 07-2013 - 11-2018

ABS sensoren OPEL ADAM (M13) 1.4 LPG

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw OPEL ADAM (M13) 1.4 LPG. Koelvloeistof loopt door de slangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen.

Vieze ABS-sensoren op uw OPEL ADAM (M13)

De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: INFINITICHEVROLETKIASMART. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw OPEL past. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen.