100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: OPEL
Gekozen auto:OPEL CAMPO 2.2 D 61PK
Bouwjaar 09-1990 - 08-1992

ABS sensoren OPEL CAMPO (TF0, TF1) 2.2 D

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Een auto is nog steeds het duurste vervoermiddel. Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie.

Vieze ABS-sensoren op uw OPEL CAMPO (TF0, TF1) 2.2 D

Elke OPEL CAMPO (TF0, TF1) heeft een eigen VIN-nummer. Koelvloeistof loopt door de slangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DAEWOOMINICADILLACPONTIACLOTUS. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor.